• slagwerk
  • trombone
  • blazers
  • trompet
  • sousafoon
Bandleden
Beweeg met je muis over een bandlid voor meer info

De Band

De Glasblazers zijn opgericht in 1986 en bestaat uit 18 (semi) professionele muzikanten. In de afgelopen 30 jaar hebben  De Glasblazers hun eigen, unieke sound en muziekstijl ontwikkeld. Dit unieke muzikale concept maakt iets los bij het publiek en daar is het De Glasblazers ooit om begonnen. Samen maken we het feest. De Glasblazers wordt vaak uitgenodigd voor onder andere feesten en partijen, bedrijfsfeesten, sportevenementen, theatershows en televisieoptredens. Naast optredens in Fryslân heeft dit Friese orkest ook een drukke nationale- en internationale agenda. In Fryslân zijn De Glasblazers vooral bekend door het spelen van It Frysk folksliet bij SC Heerenveen en optredens bij schaatswedstrijden in IJsstadion Thialf. Ook zijn er regelmatig optredens met Fryske beroemdheden. Daarnaast hebben De Glasblazers 20 jaar lang het muziekfestival Night of the Koemarkt georganiseerd maar hebben in 2016 de organisatie overgedragen aan stichting NOTK.

Nationale artiesten en bureaus werken graag samen met het orkest vanwege de unieke sound en de gezellige sfeer. De Vrienden van Amstel live, TROS  muziekfeest, Speelfilm De Kameleon, Guus Meeuwis en Boudewijn de Groot zijn voorbeelden van die samenwerking. Ook worden De Glasblazers regelmatig uitgenodigd bij internationale evenementen zoals het jubileumfeest van de Europese Unie in Berlijn, bedrijfsfeesten van Statoil in Noorwegen, internationale schaatswedstrijden, Rowing Games in Berlijn en muziekfestivals in België, Frankrijk en Litouwen.

De afgelopen 5 jaren hebben 2 theatershows geproduceerd: Click hier voor Glasblazers Night in Vegas uit 2010 en hier voor Glasblazers Night Around the World in 2015 

De Glasblazers voelen zich altijd thuis op het ijs maar zijn inmiddels door hun unieke sound uitgegroeid tot volwaardige all-rounders in binnen- en buitenland. Met dank aan het publiek.

We kijken uit naar een muzikale ontmoeting met u!