Bandleden
Beweeg met je muis over een bandlid voor meer info

De Band

De Glasblazers is een Fries blaasorkest uit Heerenveen. Het orkest ontleend zijn identiteit aan de combinatie van 13 koperblazers met een unieke sound. De muziek heeft pop- en folk invloeden variërend van meezingers, easy listening tot bigband.

Bekend geworden
De Glasblazers begonnen ruim 30 jaar geleden als ‘Boerenkapel’ en verzorgen optredens bij feesten en partijen, bedrijfsfeesten en sportevenementen. In Frylân werden De Glasblazers vooral bekend door het spelen van ‘It Frysk Folksliet’ bij SC Heerenveen, de schaatsfeesten in IJstempel Thialf en hun historische optreden tijdens de Elfstedentocht. Ook buiten de provincie bleven De Glasblazers niet onopgemerkt en traden ze op in Noorwegen, Litouwen, Frankrijk, Italië, Duitsland, België en zelfs op Curaçao.

Vrienden Van Amstel Live!
Eén van de hoogtepunten is dat de band in twee edities meespeelde met De Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy. In 2000 werden De Glasblazers door Guus Meeuwis uitgenodigd om 5 avonden samen met hem het dak van Ahoy te blazen. In 2004 kwam er opnieuw een uitnodiging van de organisatie en reisde het orkest weer naar Rotterdam om 8 avonden lang samen met Guus Meeuwis, Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en Willeke Alberti op te treden.

Theater en Festival
Organiseren zit in het bloed van De Glasblazers. Toen het orkest 10 jaar bestond organiseerde zij een feestje in Heerenveen, dat is uitgegroeid tot het muziekfestival Glasblazers Night of the Koemarkt met jaarlijks duizenden bezoekers. De Glasblazers hebben inmiddels dan ook met vele nationale artiesten het podium gedeeld op dit festival. De afgelopen jaren hebben De Glasblazers twee eigen theatershows ontwikkeld en geproduceerd met als thema ‘Night in Vegas’ en ‘Night Around the World’. Tijdens deze shows lieten De Glasblazers hun veelzijdigheid en hun brede muzikale interesse zien.

Maatwerk
Nationale- en lokale artiesten en bureaus werken graag samen met het orkest vanwege de unieke sound en de gezellige sfeer die het orkest kan maken. Zo kregen ze een filmrol in de speelfilm De Kameleon 2 en verzorgden ze muziek voor diverse commercials waaronder tv-reclame van de McKroket van McDonalds. Verder produceerde het orkest een Thialf-medley ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Thialf die als cd-cadeautje aan het publiek werd uitgedeeld. Daarnaast heeft het orkest de openingstune ingespeeld van de tv-uitzending van TROS muziekfeest op het IJS.

Kortom De Glasblazers gaan niet snel een uitdaging uit de weg en spelen graag op uw (besloten) feesten, events of festivals, maar staan ook open voor maatwerk verzoeken. Stuur ons een bericht of ga naar onze boekingspagina.